Page 196 of 196 FirstFirst ... 96 146 186 194 195 196
Results 1,951 to 1,960 of 1960

Thread: Winterbay's Helpful Automatic Monsterbasher (WHAM)

  1. #1951
    Senior Member zarqon's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Seoul, Korea
    Posts
    3,685

    Default

    I'm also looking for a guide to configuring and using this set of tools. The information in the various forum threads is spread over a lot of posts and I'm having trouble navigating it all.
    Originally Posted by Ethelred View Post
    It's not exactly a guide, but Prefref Plus (link in my sig) will show you all of your current ZLib settings, and quite a few of them even have documentation. You can edit all the WHAM/SS/BatBrain/ZLib settings there on a single interface. Hope that helps!

    Also +1 for everything frono said above. I do have less time for KoL scripting these days, unfortunately, but I do still play most days, and I follow the posts happening on this forum.
    Sig by JakAtk
    My scripts: Prefref Plus | Skillref Plus | One-Click Wossna | Om*****st (??) | Psychose-a-Matic | RandBot
    Combat suite: Best Between Battle | Mercenary Mood | SmartStasis | BatMan | BatMan RE
    For script authors: ASH Wiki | ZLib | BatBrain | CLI Links | Drag-n-Drop Inventories | CanAdv | Script Registry | Map Manager
    If you appreciate my work, help me become BAT KING OF THE WORLD! Thanks to all donators!

  2. #1952
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    361

    Default

    It's not exactly a guide, but Prefref Plus (link in my sig) will show you all of your current ZLib settings, and quite a few of them even have documentation. You can edit all the WHAM/SS/BatBrain/ZLib settings there on a single interface. Hope that helps!

    ...
    Originally Posted by zarqon View Post
    Thanks for the link, this looks like a very handy script. But it's kind of the opposite of what I'm looking for. It's very comprehensive while I'm looking for info restricted to the combat suite. While it may be possible to get there with Prefref Plus, it's not readily apparent how to do so. I don't use many relay scripts, so I even had trouble figuring out how to start and stop it. But thanks for this script and all the others you've contributed.

  3. #1953
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    361

    Default

    In my experience, most of the time that WHAM etc. changes strategies it is either because the cost of something has changed in the mall or monster data somewhere (Kolmafia or Batbrain) has been updated. Once in a while, usually in run, an item will drop and WHAM will start preferring it. But this is all speculation and a better answer would require logs and/or verbose runs.
    Originally Posted by fronobulax View Post
    I suspect this is what happened. But I'm too lazy to to pore through the logs to try to figure it out. As a workaround, perhaps temporary, I've turned off the use items preference in WHAM. I'll see how that works.

    I deliberately suppress my desire to micromanage when I use scripts that I did not write. As a consequence I have made very few changes to the associated scripts's defaults. When I have it is because there is a specific problem and I can usually figure out a setting that might have an impact. That saved me the effort of figuring out what could be configured. Most of the tweaking that I recall involved stasis. Sometimes the in game gain of 25 rounds of stasis was not worth the real time minutes added to every session. Sometimes stasis would end and WHAM could not kill the monster or didn't figure out how to do so.
    Originally Posted by fronobulax View Post
    I have a tendency towards micromangement myself. I'll try to resist the urge. I'm also a bit paranoid about running scripts I don't understand fully, but this is a lot of code to grok.

    Since you have been away for awhile things have changed. Bale, Winterbay and Theraze have not been around in a while and so various scripts could be updated but have not been so publicly. Zarqon is active but has gotten married and seems to be spending less time on KoL than he once was.
    Originally Posted by fronobulax View Post
    Sad to see such valuable contributors drift away from the game.

    Veracity wrote and is maintaining a meat farming script that is very robust. It does require configuration but it is well documented and the defaults are well thought out. The thing that confuses people is that the documentation is embedded in the script so they need to read it and set values via the command line.
    Originally Posted by fronobulax View Post
    I have seen her script, but do not use it yet. Maybe in the future

    cc_ascend and sl_ascend are probably the current best choices for automated ascension. Both work best with a lot of ITOMs and have various flaws when the ITOMs are lacking. I am reluctant to recommend either because cc is deliberately not supporting paths other than Standard and sl is supporting the script on Github and is explicitly less responsive to support issues posted here.
    Originally Posted by fronobulax View Post
    Thanks for the info. While I've never used an ascension script, that's probably the only way I'll get back to ascending on any kind of regular basis. I have been keeping my IOTM subscription running, so I think I'm in pretty good shape there.
    Last edited by Ethelred; 05-28-2019 at 01:12 PM. Reason: Format changes and fix typos

  4. #1954
    Senior Member zarqon's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Seoul, Korea
    Posts
    3,685

    Default

    I'm looking for info restricted to the combat suite.
    Originally Posted by Ethelred View Post
    That would be every ZLib setting (you can click the checkbox to filter down to only ZLib settings) that starts with either "BatMan" or "WHAM" (you can type either of those in the search box to filter down to only those). No other settings are specific to those scripts. And I believe all the BatMan settings (which apply to BatBrain and SS), at least, have documentation when you mouse over them.

    I believe WHAM may also have a relay script built in which you can use to edit its specific settings.

    If it's not your cup of tea, absolutely no offense taken of course, but the other methods I can think of are more difficult (scouring each first post/thread for information and manually editing your settings file).
    Sig by JakAtk
    My scripts: Prefref Plus | Skillref Plus | One-Click Wossna | Om*****st (??) | Psychose-a-Matic | RandBot
    Combat suite: Best Between Battle | Mercenary Mood | SmartStasis | BatMan | BatMan RE
    For script authors: ASH Wiki | ZLib | BatBrain | CLI Links | Drag-n-Drop Inventories | CanAdv | Script Registry | Map Manager
    If you appreciate my work, help me become BAT KING OF THE WORLD! Thanks to all donators!

  5. #1955
    Developer fronobulax's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Central Virginia, USA
    Posts
    4,516

    Default

    WHAM: Failed to enqueue beehive. Aborting to let you figure this out.
    Happening a lot recently in TCRS runs.

    I have not found a pattern except that a) the beehive was previously used in combat and b) many times there is the KoLmafia thinks it is round X but Kol thinks it is round X-1 message immediately before the failure to enqueue.

    Ideas? I'm thinking this might be due to the round counting which as I recall has been a tough nut to crack.

  6. #1956
    Senior Member Crowther's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    1,498

    Default

    Happening a lot recently in TCRS runs.

    I have not found a pattern except that a) the beehive was previously used in combat and b) many times there is the KoLmafia thinks it is round X but Kol thinks it is round X-1 message immediately before the failure to enqueue.

    Ideas? I'm thinking this might be due to the round counting which as I recall has been a tough nut to crack.
    Originally Posted by fronobulax View Post
    Where you using the new spoon? That might have prevented mafia/wham from noting that the beehive was used.

  7. #1957
    Developer fronobulax's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Central Virginia, USA
    Posts
    4,516

    Default

    Where you using the new spoon? That might have prevented mafia/wham from noting that the beehive was used.
    Originally Posted by Crowther View Post
    What is this spoon you speak of?

    :-)

    Don't have one so No. Also my recollection is that it was happening before the spoon was released.

    The first use of the beehive was being logged. Is there something in the WHAM ecosystem that might not know about limitations on use?
    Well, thank you.
    Originally Posted by Veracity View Post

  8. #1958
    Senior Member Winterbay's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    5,036

    Default

    Hey people,
    The bad happenings drew me back to the forums and I'm extremely happy to see that WHAM seems to live on even though I haven't logged in to the game in years.

    I wonder how much of my code I would still recognise
    My scripts:
    Best sushi for Profit
    Winterbay's Helpful Automatic Monsterbasher (WHAM)

    Scripts maintained by me:
    Autobasement
    Smashlib

    A small programmer joke:
    Wife: Honey, please go to the market and buy 1 bottle of milk. If they have eggs, bring 6.
    The man came back with 6 bottles of milk.
    Wife: Why did you buy 6 bottles of milk.
    Man: Because they had eggs...

    The 6 Stages of Debugging: 1 )That can't happen. 2) That shouldn't happen. 3) Hmmm, weird. 4) Why does that happen? 5) Oh, I see. 6 )How did that ever work?

    All programs can be optimized, and all programs have bugs; therefore all programs can be optimized to one line that doesn’t work. /Bob Fitch, Blizzard

  9. #1959
    Developer fronobulax's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Central Virginia, USA
    Posts
    4,516

    Default

    Welcome back.

  10. #1960
    Senior Member Crowther's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    1,498

    Default

    Hey people,
    The bad happenings drew me back to the forums and I'm extremely happy to see that WHAM seems to live on even though I haven't logged in to the game in years.

    I wonder how much of my code I would still recognise
    Originally Posted by Winterbay View Post
    I still use WHAM for hundreds of combat daily.

Similar Threads

  1. WHAM, Manual and 43 reasons to be confused.
    By fronobulax in forum Community Support
    Replies: 8
    Last Post: 02-22-2014, 03:48 PM
  2. autobasement, wham and coldform etc...
    By fronobulax in forum Community Support
    Replies: 13
    Last Post: 11-07-2012, 09:04 PM
  3. Bug - Fixed Scritp verification error less than helpful unless creating debug log
    By Winterbay in forum Bug Reports
    Replies: 3
    Last Post: 03-23-2012, 10:42 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 08-06-2011, 11:40 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: 01-27-2011, 05:50 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •