Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Error message problem accessing map manager

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Texas
    Posts
    457

    Default Error message problem accessing map manager

    Getting this error tonight problem accessing map manager

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    CO
    Posts
    11

    Default

    It looks like a problem with zlib and that it can't access zachbardon.com. Idk if there is a workaround or solution atm.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    1,091

    Default

    zachbardon.com is reachable but it seems that when zlib runs the check for whether there is an updated version of the map file version at "https://zachbardon.com/mafiatools/autoupdate.php?f=%22+fname+%22&act=getver" there's nothing there.

    This may not be the best place for this thread but this issue is going to affect anything that uses zlib. For now I've disabled the following, and the errors, and long pauses for checks, have gone away:

    SimpleSmack/BatBrain/BatmanRE
    Universal Recovery
    Mercenary Mood
    Best Between Battle
    OCD DB Manager
    EatDrink
    sl_ascend
    Bale's Counter Checker
    Last edited by Magus_Prime; 08-30-2019 at 11:34 AM.

  4. #4
    Developer fronobulax's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Central Virginia, USA
    Posts
    4,499

    Default

    *snicker*

    Too many scripts to edit.

    I just made zlib (hopefully) load the local copy and return.

    Code:
    // loads specified map file either from disk or from Map Manager if an updated map is available (checks once daily)
    boolean load_current_map(string fname, aggregate dest) {
       file_to_map(fname+".txt",dest);
       string key = "map_"+fname+".txt";
       if (count(zv) == 0) file_to_map("zversions.txt",zv);
       if (zv[key].vdate == today_to_string() && count(dest) > 0) return true;
    //jaa
    	return true;
       zv[key].vdate = today_to_string();
    I just added the comment and the return statement in red above. I believe the first line quoted is line 268 in zlib

    zarqon is on the other side of the world but sometimes responds to email from me so I will let him know.
    Well, thank you.
    Originally Posted by Veracity View Post

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    1,857

    Default

    I *think* I had this problem because my java version was too old and didn't trust the site's ssl certificate. So I brutally kludged this by adding a "do not validate" ssl validator to kolmafia.
    And then found out how to update java on my old linux anyway (official repo of my release have only java 7; I switched over to zulu 12)

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    1,091

    Default

    There was a period of time, some time ago, when the certificate was invalid but the current certificate is valid.
    Last edited by Magus_Prime; 08-30-2019 at 02:53 PM.

  7. #7
    Senior Member zarqon's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Seoul, Korea
    Posts
    3,679

    Default

    Have played all my turns for today (with no problems), so unable to duplicate. I did have this message from my host in my inbox:

    Your web site was offline for a few hours today. Had a cable cut.

    A month ago, I had some grading done in the backyard. They cut the [...] cable. [Local cable company] ran a temporary line above ground for until the grading work was done.

    Cue today, when a 3rd-party contractor shows up at my door, unannounced, and says he's here to bury the cable. In the process, he cuts the [local ISP company] feed that provides my Internet service.

    So all my services (which I had just recently moved back in house) were down from about 4 PM until 10 PM. I've got everything back online now, but there will be another brief outage when the [internet] cable gets repaired and I switch everything back!
    Originally Posted by My host
    Which would seem to indicate this problem was temporary. Is this still a problem for anyone?
    Sig by JakAtk
    My scripts: Prefref Plus | Skillref Plus | One-Click Wossna | Om*****st (??) | Psychose-a-Matic | RandBot
    Combat suite: Best Between Battle | Mercenary Mood | SmartStasis | BatMan | BatMan RE
    For script authors: ASH Wiki | ZLib | BatBrain | CLI Links | Drag-n-Drop Inventories | CanAdv | Script Registry | Map Manager
    If you appreciate my work, help me become BAT KING OF THE WORLD! Thanks to all donators!

  8. #8
    Developer fronobulax's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Central Virginia, USA
    Posts
    4,499

    Default

    Have played all my turns for today (with no problems), so unable to duplicate. I did have this message from my host in my inbox:



    Which would seem to indicate this problem was temporary. Is this still a problem for anyone?
    Originally Posted by zarqon View Post
    I will check but when it happened I was able to manually access your site and upload a copy of the recovery items file so it did not behave like a comms issue to your server.
    Well, thank you.
    Originally Posted by Veracity View Post

  9. #9
    Developer fronobulax's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Central Virginia, USA
    Posts
    4,499

    Default

    Just did a test and maybe it was a connection issue. I will mark this appropriately even if it is probably in the wrong place since map manager is not a KoLmafia feature, as such.

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    1,091

    Default

    I just got the following:

    Code:
    There was a problem accessing the Map Manager.
    Restorative data is corrupted or missing. Troublesome!
    KoLmafia declares world peace.
    I'll try again tomorrow.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •