PDA

View Full Version : adventure in last location



kethoth
12-19-2007, 08:32 AM
is it possible to have mafia just adventure in the last location visited w/out picking it from the list etc?

dangerpin
12-19-2007, 12:07 PM
Well, if the location exists in the adventure database it should automatically adjust to that location on the Adventure tab.

Of course, if it isn't in the database, it won't.

So if you are looking to autoadventure in the Crimbo areas, sorry.

Raven434
10-22-2009, 12:20 AM
I was also wondering wondering about it, but in the context of using Bale's awesome feather express script and having a small .txt file that does this:

gong bird
adv 15 $LAST_LOCATION
{repeat}

And the reason why I wanted a $LAST_LOCATION is sometimes I grind feathers as part of the Battlefield, sometimes in the crypt, sometimes in the ballroom.

So, I pinky swear this is not an early Crimbo question.

:-)

Raven434
10-22-2009, 12:46 AM
I must be dumb...

adv last will adventure 1x in that location.

I cant figure out the syntax to do it 15x.

>help adv

adv*[?] last | [count] location - spend your turns.

> adv last 15 last

last 15 last does not exist in the adventure database.

> adv 15 last

15 last does not exist in the adventure database.

> adv last 15

last 15 does not exist in the adventure database.

> adv last [15]

last [15] does not exist in the adventure database.

> adv last[15]

last[15] does not exist in the adventure database.

> adv last15

last15 does not exist in the adventure database.

> adv [15] last

[15] last does not exist in the adventure database.

> adv 15x last

15x last does not exist in the adventure database.

:-/

lostcalpolydude
10-22-2009, 12:48 AM
I think "adv last; repeat 14" will do it, but this is just from memory.

And based on the help output, you can only use a number with a location's name, not with last.

jasonharper
10-22-2009, 12:56 AM
For whatever reason, there is no syntax for specifying an adventure count for adv last. You could always follow it by repeat 14 to get 15 total adventures.

I'm almost certain that adv last won't work if your last adventure isn't in the database, so this isn't abusable for Crimbo automation.

Raven434
10-22-2009, 01:00 AM
Oddly it doesn't run that as we would think:

> adv last ; repeat 14

Visit to IsleWar: Battlefield (Frat Uniform) in progress...

[1670] Battlefield (Frat Uniform)
Encounter: War Hippy Rigger
Strategy: Gongs_FeatherExpress.ccs [default]
Round 0: loses initiative!
Round 1: casts GET A YOU-EYE VIEW!
Round 1: floats behind your opponent, and begins to glow brightly. Starlight shines through your opponent, doing 36 damage, and pours into your body.
Round 1: war hippy rigger takes 36 damage.
You gain 36 Mojo Points
Round 2: casts VICIOUS TALON SLASH!
Round 2: floats behind your opponent, and begins to glow brightly. Starlight shines through your opponent, doing 27 damage, and pours into your body.
Round 2: war hippy rigger takes 108 damage.
You gain 27 Mojo Points
Round 3: casts ALL-YOU-CAN-BEAT WING BUFFET!
Round 4: casts VICIOUS TALON SLASH!
Round 4: war hippy rigger takes 88 damage.
4 hippies defeated; 480 down, 520 left.
You acquire an item: round purple sunglasses
You acquire an item: delicious shimmering moth
You gain 10 Beefiness
You gain 12 Mysteriousness
You gain 21 Cheek

Repetition 1 of 14...
Repetition 2 of 14...
Repetition 3 of 14...
Repetition 4 of 14...
Repetition 5 of 14...
Repetition 6 of 14...
Repetition 7 of 14...
Repetition 8 of 14...
Repetition 9 of 14...
Repetition 10 of 14...
Repetition 11 of 14...
Repetition 12 of 14...
Repetition 13 of 14...
Repetition 14 of 14...
Requests complete.

Yes - you are right "adv last" with a "repeat" is verboten!

jasonharper
10-22-2009, 03:10 AM
"repeat" needs to be on a line by itself to work right.

My assertion was that "adv last" itself would fail if your last adventure was in an unknown location. The success of "repeat" has nothing to do with the command being repeated.

Raven434
10-22-2009, 07:22 AM
> adv last

Visit to IsleWar: Battlefield (Frat Uniform) in progress...

[1793] Battlefield (Frat Uniform)
Encounter: War Hippy Elder Shaman
Normal fighting

> repeat

Repetition 1 of 1...

Is that what you meant?

Thanks.

lostcalpolydude
10-22-2009, 07:54 AM
Yes, except "repeat 14" instead of just "repeat". He mostly meant that "somecommand; repeat X" won't work.

Catch-22
10-22-2009, 07:54 AM
There should be an easier way.. but this will work.


>ash cli_execute("adv" + get_property("lastAdventure"))
>repeat 14

Oh and it won't work for adventures not in the adventure database.

Bale
10-22-2009, 08:12 AM
There should be an easier way.. but this will work.


>ash cli_execute("adv" + get_property("lastAdventure"))
>repeat 14

Oh and it won't work for adventures not in the adventure database.If you're going to do that, then why not just do this:


ash adventure(15, to_location(get_property("lastAdventure")))
That'll adventure 15 times in your last adventure location all by itself. After all, it seems a little silly to invoke an ash function to invoke a cli_execute like you were doing.

Bale
10-22-2009, 08:18 AM
As an alias...

alias lastadv => ash adventure(%%, to_location(get_property("lastAdventure")))
That'll essentially create a command which adventures in your last location for any number of times, so lastadv 15 will adventure 15 times.

Raven434
10-22-2009, 05:50 PM
Awesome - thanks all.

Raven434
10-24-2009, 08:51 PM
Also thanks for the tip on how to make aliases.

That will make life easier too!

:-)